KATTAVA VALIKOIMA KOULULAISESITYKSIIN SOPIVIA ELOKUVIA

 

OY KINOSCREEN ILLUSION LTD 

on erikoistunut korkealaatuisten pohjoismaisten lasten- ja nuortenelokuvien maahantuontiin ja levitykseen. Tuomme vuosittain 2-3 elokuvaa, jotka sopivat niin normaaliin ohjelmistoon, kuin Koulukinonäytöksiin. 


 

OTA YHTEYTTÄ

Bent Blomqvist (levitys, myynti, koululaisesitykset, laskutus)

puh. 040 8610488

kinoscreen(at)jippii.fi

 

Mikaela Westerlund (toimitusjohtaja/CEO)

mikaela.westerlund(at)filmcentrum.fi

 

 

KOPIOIDEN PALAUTUKSET

Kinoscreen Illusion
Välimerenkatu 14 A
00220 Helsinki

 

 

IN ENGLISH:

Oy Kinoscreen Illusion LTD acquires and distributes high quality Nordic films for the Finnish market, specializing in children's films and films for a young audience. 

 

 

 

BYT TILL SVENSKA

 

DANCING QUEEN (AURORA GOSSÉ, NO 2023)

92 min, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi

Suositus: luokille 5-7

Varaa ihana hiphop-elokuva koululaisesitykseen!

 

DANCING QUEEN

12-vuotias Miina sekoaa kun kuuluisa hiphop-tanssija ED Win muuttaa kaupunkiin ja aloittaa hänen koulussaan. Miina rakastuu ja kun ED ilmoittaa perustavansa uuden tanssiryhmän kaupungin tanssikilpailua varten, Miina päättä mennä koe-esiintymiseen. Ongelma on vain, että hän ei osaa tanssia. Feelgood-elokuva koko perheelle. Elokuva rakkaudesta, tanssista ja siitä että pitää joskus uskaltaa heittäytyä tuntemattomaan saadakseen sen mitä haluaa.

 

DANCING QUEEN

Ensi-ilta: 18.8 2023

Ohjaus: Aurora Gossé

Pää-osissa: Liv Elvira Kippersund Larsson, Anders Baasmo, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Cengiz Al, Frida Ånnevik, Mona Berntsen, Viljar Knutsen Bjaadal

 

Norja 2023

Ikäraja: K7 

Pituus 90 min

 

SOPII N. LUOKILLE 4-6

 

Elokuvalle on Koulukinon oppimateriaali sekä suomeksi että ruotsiksi.

 

TRAILERI

 

OPPIMATERIAALI

 

LEHDISTÖMATERIAALI

 

 

 

 

 

 

HUOM! Saatavissa ainoastaan ruotsinkielisenä versiona:

YUKU OCH FJÄLLETS BLOMMA

Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små mössen att tiden snart ärr kommen då hon måste lämna dem förr att följa den lilla blinda mullvaden ner i jordens tunnlar. I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig fjällsluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus.

Den lilla musen – med ett stort mod och ett stort hjärta – beger sig ensam ut i världen. På sin färd möter hon snart andra djur som både skrämmer och hjälper henne, och som påminner om varför just en ukulele ärr bra att ta med på äventyr?

 

ALLA TALAR – OCH SJUNGER! – PÅ SVENSKA!

 

Yuku och fjällets blomma

Regi: Arnaud Demuynck & Rémi Durin

Svenska röster: Alexandra Lexi Reveman, Clara Henry, David Sundin, Farzad Farzaneh, Fredrik Lindström, Jan Åström, Karin Bertling, Kodjo Akolor, Leif Andrée och Vanna Rosenberg

 

Språk: Svenska

Frankrike 2022

Längd 65 min

Tillåten

 

SOPII N. 4 - 8 VUOTIAILLE

HANDLEDNING

PRESSMATERIAL

 

BUSTERIN MAAILMA

11-vuotias mielikuvituksekas Buster rakastaa elämää. Auttavainen nuori poika on aina paikalla, kun hänen pikkusiskonsa Ingeborg tarvitsee häntä. Busterin vanha kaveri ja mentori herra Larsen auttaa häntä taikatemppujen tekemisessä. Kesällä Buster valmistautuu suureen kykykilpailuun, jonka hän rajattoman optimistisena uskoo voittavansa. Pahin kilpailija on suosittu ja pöyhkeä Simon-Olaf tanssiesityksellään. Kesän kruunaa ihastuminen kommelluksineen. Kaikesta kuitenkin selvitään rakkauden ja taikuuden voimalla.

Hyväntuulinen ja värikäs lastenelokuva, joka valloittaa katsojan puolelleen paitsi onnistuneiden hahmojensa, myös ihastuttavan tarinansa vuoksi.

 Bille Augustin klassikkoelokuvan uudelleenfilmatisointi. Perustuu Bjarne Reuterin lastenkirjaan.

 

LAPSITUOMARISTON KUNNIAMAININTA OULUN LASTEN- JA NUORTEN ELOKUVAFESTIVAALILLA:

 

”Elokuvassa tarkastellaan aikuisten mielestä vaikeasti kohdattavia aiheita, kuten kuolemaa ja erilaisuutta, 11-vuotiaan nimihenkilön silmin luontevasti ja positiivisesti. Hämmentäviä ja kommelluksellisia hetkiä lähestytään huumorin läpi. Tunteisiin samaistumisen mahdollisuus tukee erilaisista tilanteista selviämisessä. Juoneen on helppo kiinnittyä ja kokea toiset huomioonottavan Busterin kautta maailma surun hetkinäkin myönteisesti. Kaikesta kuitenkin selvitään rakkauden ja taikuuden voimalla.”

 

BUSTER

Ohjaaja Martin Miehe-Renard

Pää-osissa Manfred Weber Cortzen, Magnus Millang, Ibi Støving

Tanska 2021

S

kesto 92 min

ENSI-ILTA SUOMESSA 29.4 2022

 

KOULUT: Elokuva sopii n. luokille 3 - 5. Koulukino on tehnyt suomenkielisen oppimateriaalin ja Filmkamraten tarjoaa ruotsinkielisen.

 

 

PRESSIMATERIAALI

 

PIKKU-ZLATAN JA LEMPPARIENO

Ella pitää jalkapallosta. Hän pitää myös Tommysta, joka on hänen lempparieno ja ehdottomasti myös lemppari-ihminen. Ainoa, jonka kanssa hän sopii yhteen. He ovat samaa mieltä kaikesta. Ella, eli Pikku-Zlatan, järkkää itselleen unelmaviikon Tommyn luona, kun hänen vanhempansa ovat matkalla. Nyt he voivat keksiä kaikenlaista hauskaa kahdestaan! Unelmaviikko jää kuitenkin lyhyeksi, kun Steve, Tommyn uusi poikaystävä, ilmestyy ovelle. Mustasukkaisuus valtaa Ellan ja hän tekee kaikkensa päästäkseen eroon häiriköstä. Ella saa odottamatonta apua luokkakaveriltaan Otolta, joka toivoo, että hänkin jonain päivänä löytäisi ikioman bestiksen. Pikku-Zlatan ja lempparieno on ruotsalainen perhe-elokuva, joka perustuu Pija Lindenbaumin suosittuun lastenkirjaan, joka on suomeksi julkaistu nimellä Pikku-litti ja lempparieno. 

 

Lill-Zlatan och morbror raring

ensi-ilta 12.8 2022

ohjaaja: Christian Loo

käsikirjoitus: Ella Lemhagen, Janne Vierth, Sara Sjöö
näyttelijät: Agnes Colliander, Simon J. Berger, 
Inger Nilsson

Ruotsi 2022

T

kesto 81 min

 

 

 

PRESSIMATERIAALI

 

Koulut: Elokuva sopii n. 6 - 9 vuotiaille, eli esikoulusta 3. luokkaan. Koulukino on tehnyt suomenkielisen oppimateriaalin ja Filmkamraten tarjoaa ruotsinkielisen.

 

TIIKERIT

Kun ruotsalainen jalkapalloilija Martin Bengtsson myytiin 16-vuotiaana italialaiseen suurseuraan, hänen suuri unelmansa toteutui. Elokuva Tiikerit on tositarina unelmasta - suurista areenoista, juhlista ja nopeista autoista - mutta myös teollisuudesta, jossa ei enää ollut kyse voittamisesta tai häviämisestä, vaan selviytymisestä. Elokuva perustuu Martin Bengtssonin omaelämänkerralliseen romaaniin "I skuggan av San Siro".

 
Göteborgin elokuvajuhlinen pääpalkinto 2020 - Pohjoismaiden paras elokuva. Pää-osassa suomalainen Erik Enge.

 

Tigrar

Ensi-ilta Suomessa 15.10 2021

Ohjaaja Ronnie Sandahl

Pääosissa 

Erik Enge, Frida Gustavsson, Alfred Enoch

Ruotsi, Italia, Tanska 2020

K12

kesto 116 min

 

OPPIMATERIAALI

PRESSIMATERIAALI

 

Elokuva sopii 

- N. LUOKILLE 8-9 

- 2. ASTEEN OPPILAILLE

- SEKÄ AIKUISILLE

PAKO RAJAN YLI

Norjassa joulukuu 1942. Neljä lasta pakenee natseja. Päämäärä on Ruotsi. Sarah ja Daniel ovat juutalaisia, ja heidän on pakko päästä pois maasta. He ovat piiloutuneet Oton ja Gerdan perheen kellariin, mutta nyt heidänkin vanhempansa on pidätetty. Otto ja Gerda päättävät auttaa uusia ystäviänsä. Siitä tulee pako elämästä ja kuolemasta. Onneksi he tapaavat hyviä auttajia matkan varrella. Mutta kehen he voivat todella luottaa?

Elokuva Pako yli rajan on seikkailu-elokuva jok pohjautuu historiallisiin tapahtumiin. Se on elokuva pelosta, luottamuksesta ja ystävyydestä sekä pienten ihmisten suuresta rohkeudesta. Norjassa yli 140 000 katsojaa!

 

ELOKUVASÄÄTIÖN OHJELMISTOTUKI 2020

EFCA-palkinto (Paras eurooppalainen lastenelokuva) Oulun lasten- ja nuorten elokuvafestivaal 2020

EFA Young Audience Award 2021 (European Film Academy, paras lastenelokuva)

 

FLUKTEN OVER GRENSEN

ensi-ilta: 4.12 2020

ohjaaja Johanne Helgeland

näyttelijät: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen ja Samson Steine

Norja 2020

Ikäraja: 7

kesto 96 min

 

Koulut: Elokuva sopii hyvin esitettäväksi 4.-9. luokkalaisille. Koulukino on tehnyt elokuvalle oppimateriaalin suomeksi. Finlandssvenskt filmcentrum ja Walhalla tarjoavat ruotsinkielisen materiaalin.

 

TRAILER

 

OPPIMATERIAALI

 

PRESSIMATERIAALI

 

VALHALLA

Seikkailu- ja fantasiaelokuva 'Valhalla' perustuu Peter Madsenin sarjakuvaan ja kertoo pohjoismaisista jumalista.

Tor-jumala ja hänen velipuolensa Loki saapuvat Midgårdiin (ihmisten maailma), missä he ottavat viikinkilapset Røskvan ja Tjalfen orjiksi.

Matka jatkuu jumalten maahan, Asgårdiin, missä yhteiskunta on epäjärjestyksessä ja valtava Fenris-susi uhkaa heidän kotiaan, Valhallaa.

Kahden lapsen saapuminen tuo uusia haasteita jumalten valtakuntaan, koska selvänäkijä jumalatar Frigg näkee yhteyden Røskvanin ja tärkeän legendan välillä.

Ovela jättiläinen Udgårdsloki sieppaa Tjalfen. Røskvani, Torin ja muiden jumalien on pelastettava hänen henkensä ja estettävä ragnarök (jumalten valtakunnan tuho).

 

 

Valhalla

Ensi-ilta 17.7 2020

Ohjaus: Fenar Ahmad

Rooleissa: Roland Møller, Dulfi Al-Jabouri, Jacob Ulrik Lohmann, Stine Fischer Christensen

Tanska 2019

Ikäraja: 12

kesto 105 min

 

Koulut: Elokuva sopii esitettäväksi yläasteille, lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille. Koulukino on tehnyt elokuvalle oppimateriaalin, jota saa käyttää vapaasti.

 

ELOKUVASÄÄTIÖN OHJELMISTOTUKI 2020

 

TRAILERI

 

PRESSIMATERIAALI JA KUVAT

 

CLOUDBOY

Niilas on asunut isänsä kanssa Belgiassa niin kauan kuin hän muistaa. Vanhemmat ovat nyt päättäneet, että hänen pitää kesällä vierailla äitinsä ja hänen uuden perheensä luona Lapissa.

Lapissa elämä on täysin erilainen ja aluksi Niilas ei viihdy ollenkaan. Mutta porojen vasikat on merkittävä ja kaikkien on autettava. Kun yksi vasikoista karkaa, Niilas saa näyttää että hänkin osaa jotain ja kesästä tuleekin hänen elämässään suurin seikkailu.

 

Ohjaus: Meikeminne Clinckspoor

Rooleissa: Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild Nutti, Joakim Trägårdh, Sara Sommerfeld

Belgia/Alankomaat/Ruotsi 2017

K 7

kesto 78 min

Ensi-ilta Suomessa: 7.4 2019

DCP/DVD/stream

 

Koulut: Elokuva sopii esitettäväksi 3.-6. luokille, joille Koulukino on tehnyt vapaasti käytettävissä olevan oppimateriaalin.

 

TRAILERI

 

PRESSIMATERIAALI JA KUVAT

 

AMATÖÖRIT

Tervetuloa Laforsiin! Pieni ruotsalainen kaivoskaupunki on epätoivoisesti uuden alun tarpeessa. 

Saksalainen halpakauppaketju Superbilly tuo muassaan pienen toivonkipinän harkitessaan asettumista alueelle. 500 uutta työpaikkaa saisi aikaan muutoksen! Nyt on aika saada Lafors maailmankartalle, ilmoittaa kunnanjohtaja ja pian onkin päätetty teettää paikkakunnasta elokuva.  Kulttuuriin budjetoidut rahat ovat kylläkin lopussa, mutta kunnan palveluksessa oleva Musse saa uskaliaan idean: Annetaan koululaisten tehdä elokuva – kouluprojektina demokratian hengessä! Sehän on nykyaikaa, innovatiivista – ja ilmaista ...

 

Gabriela Pichlerin menestyselokuva Syödä, nukkua, kuolla saa jatkoa uudesta draamasta, joka on täynnä nokkavaa huumoria ja sykkivää pikkukaupungin sydäntä. Harva kykenee tekemään ajankuvaa niin kevyin vedoin sekä kärjistäen että lämmöllä kuin Gabriela Pichler. Kuten hänen läpimurtoelokuvansa Syödä, nukkua, kuolla myös Amatörer sykkii raakaa energiaa, huumoria ja empatiaa. Feelgood-komedia kaikille!

 

"VUODEN PARAS RUOTSALAINEN ELOKUVA" (Svenska Dagbladet)

 

"Katsojan eteen vyörytetään sata minuuttia teinityttöenergiaa ja ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella marginaalissa. Tässä elokuvassa äänen saavat sellaiset ihmiset, jotka usein ovat näkymättömissä."  (Selma Vilhunen R&A:n blogissa)

Ensi-ilta: 2.11 2018

 

Pääosissa: Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl

Ohjaus: Gabriela Pichler

 

Amatörer (Ruotsi 2018)

K7

kesto 110 min

 

Koulut: Elokuva sopii esitettäväksi yläasteelle ja lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille. Koulukino on tehnyt elokuvalle oppimateriaalin, jota saa käyttää vapaasti.

 

Elokuvan teemoja ovat mm. luokka, näkyvyys/näkymättömyys, stereotypiat ja valta. 

 

PRESSIMATERIAALI

TRAILERI

 

 

 

MANSIKKAMAA

15-vuotias puolalainen Wojtek matkustaa vanhempiensa kanssa Ruotsiin poimimaan mansikoita. Määränpää on Listerlandet Itämeren rannalla Blekingessä, Etelä-Ruotsissa. Siellä Wojtek tutustuu isännän tyttäreen Anneliin, ja nuoret alkavat tapailla salaa, mutta suhdetta vaikeuttaa heidän keskinäinen epätasa-arvonsa. Anneli ei uskalla näyttää avoimesti tunteitaan koska tietää, ettei ympäristö hyväksyisi heidän suhdettaan. Wojtekin mielestä Anneli leikkii hänen tunteillaan. Lopulta heidän suhteensa paljastuu, mikä johtaa voimakkaisiin reaktioihin.

Wiktor Ericssonin Mansikkamaa on puolalaisen vierastyöläisen ja ruotsalaisen talontyttären liikuttava rakkaustarina. Tarina sijoittuu Blekingin kauniille mansikanviljelyseudulle, mutta se kuvaa vastakohtien ja ennakkoluulojen maailmaa.

 

"Though the setting may be specific, its appeal is universal, boasting a texture so rich, you can practically smell the ripe strawberries in the air."
Peter Debruge, Chief International Film Critic, Variety

 

Ensi-ilta: 24.11 2017

 

Pääosissa: Nelly Axelsson, Stanislaw Cywka, Julia Kijowska

 

Jordgubbslandet

ohjaaja Wiktor Ericsson

Ruotsi/Puola 2016

K12

kesto 93 min

 

Koulut: Elokuva sopii hyvin esitettäväksi yläkouluille ja lukioille sekä muille toisen asteen oppilaitoksille. Koulukino on tehnyt elokuvalle oppimateriaalin, joka on vapaasti käytettävissä.

PRESSIMATERIAALI

TRAILERI

 

ARYTMIA

 

Sydämen rytmihäiriön mukaan nimetty Arytmia on Boris Hlebnikovin (s. 1972) ohjaama ihmissuhdedraama, joka kertoo ambulanssin ensihoitajana työskentelevästä Olegista ja tämän vaimostaan Katjasta.

Kolmekymppisen kriisiä lähestyvä Oleg on lahjakas ensihoitaja, jonka vaimo Katja työskentelee lääkärinä sairaalan teho-osastolla. Rakkautta on ilmassa, mutta Oleg välittää enemmän potilaistaan kuin vaimostaan. Samaan aikaan kun töissä tapahtuu muutoksia, ensihoitaja viis veisaa säännöistä. Asiakkaat on pelastettava hinnalla millä hyvänsä.

Elokuva on voittanut 17 kansainvälistä palkintoa ja kotimaassaan Arytmia voitti parhaan elokuvan, päänäyttelijän kuin myös yleisöäänestyksen palkinnot Sotšissa, Kinotavrin elokuvafestivaaleilla. Irina Gorbecheva sai äsken Kultaisen kotkan (Venäjän ”jussi”) parhaasta naispääosasta.Vuoden komedia Venäjällä, jossa Sote-uudistus on jo 

toteutunut.

                                                    

                                                    

Suomen ensi-ilta: 11.5.2018


                                                            Ohjaus:: Boris Hlebnikov
                                                            Rooleissa:Aleksandr Jatsenko, Irina Gorbachova .                                                           

                                                            Venäjä 2017
                                                            Venäjän kieli, suomen ja ruotsin tekstitys
                                                            K-12

                                                            119 min

                                                            PRESSIMATERIAALI

                                                            TRAILER